Melania Trump: wie is zij eigenlijk?

Voor de enige First Lady die als model naakt gefotografeerd is, geeft Melania Trump opvallend weinig van zichzelf bloot. Wat ze denkt, waar ze van houdt, ze weet het allemaal goed te verbergen. Na bijna 3,5 jaar in het Witte Huis en haar recente vijftigste verjaardag is het tijd om de balans op te maken.

Bij Melania Trump gaat het bij gebrek aan verbale uitlatingen meestal over haar uiterlijk en haar doorgaans peperdure kleren, zoals een rok met slangenmotief van bijna 8.000 dollar die ze droeg tijdens een bezoek met haar man aan de president van Ecuador.

Een klein legertje aan White House Watchers zoekt in elke outfit een geheime boodschap. Kate Bennet, een journalist die Melania jarenlang volgde en de ongeautoriseerde biografie ‘Free, Melania’ schreef, doet dat ook. Haar conclusie: als FLOTUS (First Lady of the US) boos is op POTUS (President of the US) trekt ze de broek aan. Zo wordt Donald gepest, want die ziet vrouwen graag in korte, vrouwelijke jurken. En als de lange Melania de pest aan iemand heeft, kiest ze voor stiletto’s om hoog boven zo’n iemand uit te steken. Als ze je mag, daalt ze op meer platte schoenen naar je niveau af.

Het is een theorie en wordt nergens bevestigd, zoals zo veel bij de in Slovenië als Melanija Knavs geboren First Lady in het vage blijft hangen. Afhankelijk van wie je het vraagt, is ze superintelligent en spreekt ze vijf talen vloeiend of is ze een dom ijskonijn en een gold digger.

Melania laat het van haar altijd perfect opgemaakte gezicht afglijden en doet weinig moeite om welk beeld dan ook bij te stellen. Tijdens haar eerste jaar ‘in office’ gaf ze slechts acht toespraken. Ter vergelijking: Laura Bush hield 42 speeches en Michelle Obama 72. Opvallend genoeg voor iemand die (een beetje) naam maakte als model, maar Melania staat niet graag in de schijnwerpers. In haar eerste jaren in New York gold ze al niet als een feestbeest, hoewel ze haar 23 jaar oudere Donald in 1998 wel op een feestje trof en hem de eerste keer weigerde haar telefoonnummer te geven. De jonge Melania gaf de voorkeur aan een etentje thuis met vrienden.

Bij de campagne voor het presidentschap was ze minimaal en niet bepaald enthousiast betrokken en toen het Witte Huis was bereikt, bleef ze er enige tijd weg omdat ze vond dat hun zoon Barron zijn privéschool in New York moest afmaken. Ze waarschuwde de pers ook al dat ze een conservatieve First Lady zou zijn, in de stijl van Betty Ford en Jacky Kennedy.

Heel wat anders dus dan politiek actieve presidentsvrouwen als Hillary Clinton en de voorvechtster voor vrouwen- en burgerrechten Eleanor Roosevelt. Waar de ook bescheiden begonnen Michelle Obama (“ik ben vooral ‘First Mother’”) zich ontpopte tot een goedlachse zelfbewuste First Lady, lijkt van die ontwikkeling bij Melania weinig sprake.

Alleen als haar zoon wordt aangevallen, bijt ze fel van zich af. Verder gaf ze een tikje tegen de hand van haar man, toen die de hare wilde pakken, omdat ze tijdens een staatsbezoek in Israël geen zin had in klef ‘handje vasthouden’. Ze zal echter nooit uit de school klappen over hun relatie.

Waar Trump – die overigens gescheiden van zijn vrouw slaapt, dat weten we dan weer wel – op zijn zachtst gezegd een flapuit is, daar zwijgt Melania doorgaans.

Een van de weinige keren dat ze zich uitsprak tijdens een tv-interview, gaf ze aan wel degelijk invloed te hebben op haar Donald, die naar verluidt wel kritiek van haar tolereert. Zo was ze het niet eens met de politiek om kinderen van illegale migranten van hun ouders te scheiden. “Regels zijn regels, maar je moet ook een hart tonen.” Die maatregel werd ingetrokken. Haar man in toom houden is mogelijk ook een belangrijke taak voor een First Lady, een verschrikkelijke baan zonder taakomschrijving waar iedereen kritiek op kan geven.

Melania promoot het gebruik van mondkapjes, terwijl haar man zegt er geen op te zullen zetten. Ze zorgt er wel voor dat zelfs een mondkapje haar goed staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *