Longarts stelt kritische corona-vragen

Op internet gaat een YouTube-video viraal van een Nederlandse longarts. David Prins stelt in een acht minuten durend filmpje een aantal interessante vragen, waar hij zelf het antwoord niet op heeft. De longarts snapt niet dat we met z’n allen wachten op een vaccin, terwijl we voor een heleboel virussen, zoals HIV en Ebola, nog steeds geen werkende inenting hebben. “Waarom voert de overheid geen campagnes voor een gezonde leefstijl? Terwijl overgewicht, vaak een gevolg van ongezonde voeding, toch wel heel erg corona-gerelateerd is.” Maar nee, zo ziet David Prins, alles wordt op een vaccin gegooid. “Vaccinaties kunnen een hoop mooie dingen doen, begrijp me niet verkeerd, en misschien gaat het werken, maar je moet er ook heel erg voorzichtig mee zijn. Ga je het te snel ontwikkelen, dan kunnen ze ook een hoop schade aanrichten, zoals we bij de Mexicaanse griep al zagen, toen mensen er narcolepsie van kregen.” De longarts maakt zich ‘grote zorgen’ of dit vaccin wel goed gemaakt gaat worden, gezien de haast die er wordt gemaakt.

We worden bang gemaakt en kort gehouden, terwijl een longarts als David niet begrijpt waarop de overheid het huidige beleid precies baseert. Want tegenover al die schijnbare veronderstellingen, zo zegt de longarts, staan evenzoveel onzekerheden. “Ik schrok van het bericht van gezondheidsminister Hugo de Jonge. Het is wachten op een vaccin tot we terug kunnen naar de ‘normale’ samenleving. Totdat het vaccin er is, zijn er geen grote evenementen of andere grote publieke bijeenkomsten. Dit bericht geeft mij een vreemd onderbuikgevoel. Het roept bij mij fundamentele vragen op. En die vragen leiden weer tot meer vragen. Zoals: Moeten we het normaal vinden dat er zoveel censuur wordt toegepast op sociale media rondom het corona-onderwerp?”

Prins doelt op video’s van wetenschappers en artsen, die aangeven het totaal niet eens te zijn met het beleid van het RIVM of de WHO. Hun boodschappen worden verwijderd. Wie aangeeft op één lijn met deze instanties te zitten, kan op goedkeuring rekenen en mag wel op YouTube blijven staan. Dit terwijl de WHO beslist geen onafhankelijke instelling is, zoals Arjen Lubach onlangs al ijzersterk aantoonde in zijn tv-programma. Bill Gates is de grote betaler van het WHO. Hij kondigt deze pandemie al jarenlang aan en heeft diverse vaccinatiefabrieken. “De vraag is of we Bill Gates zouden moeten nomineren voor de Nobelprijs? Of zitten we hier met z’n allen te kijken naar een ongekende belangenverstrengeling en is er noodzaak tot zeer ernstige waakzaamheid?” zo vraagt Prins zich af. “Ik heb de antwoorden niet, wel de vragen. Laten we in vredesnaam hopen dat Bill Gates het beste met de wereld voor heeft. Want zo niet, dan hebben we echt een gigantisch probleem.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *