Gezocht: mannen zonder sixpack, die nationaal sekssymbool willen worden

Het onderbroekenmerk Pockies vindt dat mannen die geen afgetraind lichaam hebben, ook een sekssymbool kunnen zijn. Elke man maakt dan ook kans om een jaar lang letterlijk het gezicht (en lijf) te zijn van de vandaag gelanceerde actiesite sekssymbool.com. Hiermee wil het bedrijf een taboe doorbreken en mannen in elke vorm en grootte een podium bieden.

“Mannen worden de hele dag overspoeld met ideaalbeelden. Sixpacks, witte tanden, strakke kaaklijnen en afgetrainde lichamen. En iedereen doet er aan mee. Het regent nog net geen quinoa in Nederland. Waarom laten we ons als man zo gek maken?”, stelt Michiel Dicker, een van de oprichters van Pockies. Het onderbroekenmerk wil hier nu verandering in brengen. “Het wordt tijd dat de onmogelijke schoonheidsidealen voor mannen eens besproken worden. We lanceren vandaag dan ook deze campagne, zodat mannen zonder sixpack ook eens in ‘t zonnetje gezet worden.”

Elke man kan zich (laten) nomineren als nationaal sekssymbool door een foto te posten op Instagram met de hashtag #sekssymbool2017. Alle foto’s met deze hashtag zijn vervolgens te vinden op de site sekssymbool.com. De man wiens foto de meeste likes krijgt, is een jaar lang hét sekssymbool van Nederland. Er volgt een fotoshoot waarin de ware schoonheid van de winnaar centraal staat, zodat hij die dag – en een jaar lang – ook een sekssymbool kan zijn.

In de voetsporen van Dove

Pockies is niet het eerste merk dat zich hard maakt voor een ander schoonheidsideaal. Dove zet zich al zo’n zestig jaar in voor de unieke schoonheid van vrouwen. Ze tonen altijd echte vrouwen in hun reclames en gebruiken geen modellen. Ook willen ze vrouwen laten zien zoals ze in het dagelijks leven zijn. Daarmee zou het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van jonge vrouwen verbeterd worden.

Dicker beoogt eenzelfde effect, maar dan voor mannen. “Wat Dove doet is tof, dus we dachten: dat mag ook wel eens voor de gewone man gebeuren. Daarom gebruiken wij voor onze campagnes en reclames ook afbeeldingen van mannen waar jij en ik ons in kunnen herkennen. ” De oprichter van het onderbroekenmerk doet de volgende oproep: “Mannen, wees trots op wie je bent en vier je schoonheid elke dag, want ook jij mag er zijn.”

Sekssymbool.com is een initiatief van Pockies, een onderbroekenmerk met zakken. Het bedrijf gelooft dat iedereen een sekssymbool kan zijn en ook mannen zich niet gek moeten laten maken door onrealistische schoonheidsidealen. Nomineren en stemmen kan tot 15 juli via Instagram (de hashtag #sekssymbool2017) en sekssymbool.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *